Search
Close this search box.

Com combatre el sobrepès de la teva mascota?

A Capdevila Clínica Veterinària de Martorell i Pallejà cada vegada rebem més consultes relacionades amb el sobrepès i l’obesitat de mascotes. Es tracta d’un problema en augment al qual convé posar solució. Més enllà de ser una qüestió estètica, és un factor de risc per a la salut dels animals de companyia que ho pateixen. Potser és el cas del teu fidel company? Si és així, el seu benestar és a les teves mans.

Raons del sobrepès de les mascotes 

Els mals costums i hàbits dels propietaris, és a dir, el nostre estil de vida és moltes vegades extrapolable al dels nostres animals de companyia. Per aquesta raó, cal prestar-li la deguda atenció a com afecten les nostres rutines al nostre fidel company. Pensa que una mala alimentació i una falta d’exercici físic poden afectar de forma negativa als nostres peluts. 

L’excés de menjar té també els seus perills. Segurament, alguna vegada has donat al teu gos o gat algun premi en aquest sentit com a mostra d’afecte. Aquest és un error comú, ja que suposa fer que la seva dieta sigui inapropiada i pugui contenir un excés de calories. La predisposició genètica és un altre factor important que no has d’oblidar. El teu gos és un Beagle o un Llaurador? Recorda que aquestes són algunes de les races amb més predisposició a engreixar i, per això, hauràs de procurar que la teva mascota realitzi activitats físiques de forma regular.

Preocupa’t pels quilos de més del teu pelut 

Si detectes que la teva mascota no està en forma, no dubtis a portar-lo als nostres centres veterinaris de Martorell i Pallejà. És important saber si pesa més del compte, cosa que succeirà si excedeix en almenys un 20% el seu pes ideal. No oblidis que davant aquest fet és crucial posar remei a temps per evitar complicacions en la salut de la teva mascota. 

Problemes del cor, respiratoris o sobrecàrrega de les articulacions són algunes de les patologies més comunes entre els animals amb obesitat, a més de diabetis, hipotiroïdisme o alteracions renals o en el fetge. No oblidis que a major sobrepès del teu gos o gat, més limitat serà el seu moviment. A més, tingues present que l’esperança de vida de les mascotes obeses minva fins a un 20%, és a dir, un parell d’anys menys de vida en comparació amb un gos o gat sa. 

Atenció als animals esterilitzats 

Si el teu gos o gat està esterilitzat has d’estar alerta i controlar el seu pes. És summament important. Pensa que les mascotes que han passat per aquest procés experimenten un descens en el seu ritme metabòlic i tenen més gana. Seguir una dieta adequada menys calòrica i rica en fibra és fonamental, igual que augmentar l’activitat física per contrarestar la predisposició del teu animal a guanyar quilos. 

Controla el sobrepès de la teva mascota 

Davant de qualsevol indici de sobrepès en el teu gat o gos, posa-li remei per evitar complicacions en la seva salut i benestar. La visita a un professional veterinari és fonamental per fer un diagnòstic i conèixer les raons del seu sobrepès. Recorda que un tractament adequat ha de tenir en compte factors determinants com l’edat, la mida i la raça.

Ves al contingut