Search
Close this search box.

Ajuda la teva mascota a mantenir la calma davant dels petards

Els focs artificials i els petards no solen ser bons amics de les nostres mascotes, una enemistat que augmenta especialment la nit de Sant Joan. Potser hagis notat atacs de pànic i estrès en la teva mascota. És una cosa comuna. Un de cada dos gossos pateix fòbies i pors freqüents davant sorolls intensos. No obstant això, un cop detectat has de posar remei ja que no es tracta d’un simple por i les seves conseqüències podrien ser perjudicials tant per a la mascota com per a tu. 

A Capdevila Clínica Veterinària de Martorell i Pallejà t’ajudem a gestionar el patiment del teu animal de companyia davant dels sorolls típics d’aquesta data. Ajuda a la teva mascota a superar la seva por als petards i evitar que es desencadenin veritables problemes de salut en la teva mascota.

Com manifesta la teva mascota el pànic als petards? 

El grau tan elevat d’ansietat que són capaços de provocar els petards en alguns animals pot arribar a originar un atropellament. Una de les reaccions de la teva mascota serà la de fugir desorientada, a causa d’aquesta espècie d’estrès postraumàtic que s’apodera d’ella. Per tant, en aquest estat, la teva mascota també podria desaparèixer. A més, s’han registrat casos de mort a causa de infarts. 

Altres fatals conseqüències que podria patir una mascota espantada estan relacionades amb tremolors, taquicàrdies, panteixos, angoixa, sacsejades, ennuegaments o nàusees. Si, a més, no es troba a casa en aquell moment i es troba més a prop encara dels petards, podria patir cremades o lesions en l’oïda.

Quins motius té la teva mascota per tenir por a la pirotècnia?

Hi ha diverses variables que poden motivar a la teva mascota tenir por davant sorolls intensos. Potser tens massa protegida a la teva mascota o potser no s’hagi acostumat des de cadell a forts sons com els petards, els focs artificials o les tempestes. Això explica que per algunes mascotes, com els gossos de caça, la pirotècnia no suposi cap problema, ja que s’han acostumat a aquesta mena de sorolls. Has de saber que la meitat dels gossos pateixen atacs de pànic davant del so d’explosions.

Si aquesta afecció no és una cosa passatgera i es converteix en fòbia, hauràs de trobar la solució. Per a això, has d’acudir a professionals. Seran ells els que determinin si la teva mascota té una simple aversió, o si la seva antipatia als petards va més enllà i el problema es considera encara més preocupant.

Crea un lloc segur per la teva mascota 

Hi ha algunes recomanacions indispensables que has de seguir per intentar calmar la teva mascota a la nit de Sant Joan. No és un moment adequat per a castigar-la. Tampoc hauries de deixar-la sola en aquesta situació, sinó romandre al costat d’ella amb les finestres i portes tancades. Si, a més, pots camuflar els insofribles sorolls amb la televisió o la ràdio, molt millor. La música també contribuirà al fet que es relaxi. També resulta imprescindible que generis per la teva mascota un lloc que senti com a refugi. Pot ser sota el llit, en una caixa de cartró, a la dutxa, al transportí que empres per als seus viatges… El lloc no importa. Prepara un llit amb mantes i envolta el seu fortí amb les seves joguines de capçalera, aigua i el menjar que més li agrada. Per tal que ho consideri com a seu, és bo que acostumis al teu fidel amic a aquest lloc almenys unes jornades abans de la temuda nit de Sant Joan. Per això és tan important que el tractament s’efectuï a temps i amb la deguda antelació. Buscar una solució el mateix dia de la celebració no solucionarà el problema. 

Tractament veterinari per reduir l’estrès de la teva mascota 

Al nostre centre veterinari a Martorell et donem totes les respostes que necessites per reduir l’estrès de la teva mascota . T’assessorarem de manera gratuïta en la teva primera visita durant la campanya. 

És primordial detectar el seu grau d’acceptació dels sorolls per establir una cura adequada i amb garanties. Per això t’aconsellem fer aquest test per mesurar el nivell de por que el teu gos o gat té davant els petards aquí i que vinguis amb els resultats a la consulta veterinària. 

A més, coneixeràs tots els passos del tractament, que ha de començar mínim 10 dies abans d’aquesta celebració. T’oferim també productes que contenen feromonas per relaxar la teva mascota i que estan indicats expressament per a aquest problema. A Capdevila Clínica Veterinària els nostres experts professionals resoldran tots els teus dubtes relacionats amb la por del teu gos o del teu gat als petards.


Visita’ns, volem que la teva mascota visqui la nit de Sant Joan com si fos la més tranquil·la de l’any.

Ves al contingut