Search
Close this search box.

Prevenció malalties vectorials

Test de Malalties Vectorials: Leishmaniosi i Ehrlichiosi

Protegeix la teva mascota de les malalties vectorials

Els paràsits actuen amb més incisió als mesos de primavera i estiu, però és important saber que hem de prevenir i desparasitar la nostra mascota durant tot l’any, a causa de la pujada de les temperatures en els darrers anys. Vivim en un país endèmic i aquest clima és ideal perquè actuïn puces, paparres i els mosquits, transmissors de malalties com la leishmània, la dirofilària, l’ehrliquiosi i anaplasmosi. Són malalties molt perilloses per a la teva mascota, que poden causar danys greus a la seva salut.

Dona la deguda atenció al teu company i protegeix-ho amb el nostre pack de prevenció paràsits i el test de malalties vectorials que realitzem a Capdevila Clínica Veterinària de Martorell. Mantingues la teva mascota protegida tot l’any.

Per què prevenir les malalties parasitàries?

Les malalties vectorials són aquelles produïdes per una gran varietat d’agents infecciosos (bacteris, virus i paràsits) que es transmeten per mitjà d’insectes que actuen com a transmissors o com a part del cicle vital de l’agent. Els paràsits són transmissors de múltiples malalties tant a animals com a persones.

Les més serioses són l’ehrlíchia, transmesa a través de les paparres, i la leishmaniosi, causada per la picada del mosquit flebòtom. En tots dos casos, els riscos per a la salut de la teva mascota poden ser irreversibles, ja que poden provocar danys fatals al seu organisme que podrien acabar amb la seva vida.

Quines mesures preventives hi ha?

La prevenció és fonamental, especialment amb l’arribada de la calor, ja que és quan la seva activitat s’intensifica. Realitzar un bon diagnòstic precoç mitjançant un test també és clau per protegir el teu pelut. Comptem amb molts mètodes de control i diferents protocols per prevenir les malalties causades pel contagi de paràsits. Els collarets antiparasitaris o la pipeta són algunes opcions.

Les aplicacions orals com ara pastilles i les vacunes poden ser altres mesures efectives perquè la teva mascota tingui més defenses per combatre els paràsits en cas que arribin a infectar-la. Recorda fer revisions periòdiques per evitar-te ensurts imprevistos.

Ves al contingut