Search
Close this search box.

Mesures de prevenció per a la higiene bucal de la teva mascota

Sabies que el 80% dels gossos mostren signes de malaltia periodontal (malaltia infecciosa causada per bacteris presents a la boca) a l’edat de tres anys? I que set de cada deu felins desenvolupen algun tipus de malaltia a la boca una vegada que compleixen els tres anys d’edat? 

Quines conseqüències té l’acumulació de tosca a les dents i quines mesures preventives hauríem de prendre? 

La placa bacteriana i la tosca en gossos i gats 

Les nostres mascotes no poden raspallar-se les dents cada dia com fem nosaltres. Així que amb el pas dels anys es van acumulant microorganismes en les dents que formen la placa dental bacteriana. Si no es renta habitualment, amb el pas del temps aquesta placa s’endurirà i calcificarà donant lloc a la tosca, una placa de color marró molt més difícil d’eliminar. 

Conseqüències 

La principal conseqüència de la tosca en gats i gossos és l’halitosi o el mal alè. Però la més greu és la que pot provocar en la salut. Ja que una mala higiene bucal de la teva mascota pot conduir al desenvolupament d’infeccions a les genives que es reparteixen a la resta del cos, i de la pèrdua de dents i / o queixals que repercutiran directament en la seva alimentació i nutrició. Per tant, mantenir una bona higiene dental repercutirà directament en la seva qualitat i anys de vida.

Mesures preventives per evitar l’acumulació de tosca a les dents i el mal alè 

Amb aquestes tres senzilles regles podràs tenir cura perfectament la salut bucal de la teva mascota: 

El raspallat de les dents 

Una de les regles més senzilles per evitar la formació de la placa dental i la tosca, és realitzar a la teva mascota un bon raspallat de les dents tres o quatre vegades per setmana. L’equip de les nostres clíniques veterinàries de Martorell i Pallejà t’explicarà els diferents raspalls disponibles per a gossos i gats, i, aquells més adequats per a la grandària de les seves dents. 

Selecciona una bona alimentació 

Com sempre, tot comença per una bona alimentació. Existeixen en el mercat una gran varietat d’aliments específics per a gossos i gats, així que deixa’t guiar pel professional dels nostres centres de Martorell i Pallejà per escollir la millor alimentació per la teva mascota. 

Complements específics 

Al mercat hi ha una infinitat de complements específics per ajudar a la higiene dental de la teva mascota. Els ossos de fil són una bona opció que com a professionals veterinaris de Capdevila Clínica Veterinària t’aconsellem utilitzar, encara que també hi ha altres complements que a més serviran de joguines per a la teva mascota. Si tens dubtes, consulta’ns per saber quin és l’ideal i més adequat per a la grandària de la boca de la teva mascota. 

Símptomes 

Aquests són els principals símptomes per detectar que el teu gos o gat presenta algun problema d’higiene bucal: 

  • Genives inflamades 
  • Mal alè o halitosi 
  • Sang a les genives, boca i / o saliva 
  • Dolor i dificultat per menjar 
  • Presència de quists o embalums a la boca

Contacta amb els nostres centres veterinaris de Martorell i Pallejà per iniciar un tractament d’higiene bucal per a la teva mascota.

Ves al contingut