Vacunació conills
Ha arribat el moment de realitzar una revisió al teu conill on et detallarem les cures que necessita. Té pautes de vacunació? Com prevenir malalties? S’ha de desparasitar? Quina és l’alimentació més adequada? Com s’ha d’educar? Com deu ser el seu allotjament? Com mantenir el seu pèl sa i bonic?
L’abril i l’octubre són els mesos de vacunació dels conills degut al risc de contraure malalties infeccioses molt greus: la mixomatosi i la febre vírica hemorràgica.
Als nostres centres veterinaris de Martorell i Pallejà realitzarem una revisió al teu conill per garantir la seva salut, el desparasitarem, t’assessorament sobre les millors cures pel teu company i aplicarem les vacunes necessàries per protegir-lo de malalties comunes que poden arribar a causar-li la mort.
Per què fer la revisió i vacunació preventiva?
Els rossegadors són animals que solen dissimular la seva malaltia. Quan per fi es manifesten els símptomes, significa que la malaltia està molt avançada i l’animal molt afectat.
L’arribada de la calor provoca l’augment de mosquits, puces i paparres, que poden transmetre malalties comunes i molt greus als conills. Malalties com la mixomatosi i la febre hemorràgica poden causar la mort de l’animal i no tenen tractament. Per això recomanem la prevenció mitjançant la vacunació i la desparasitació.
Demana cita per fer la revisió i vacunació al teu conill. Cuidem el que més t'estimes.
Cal vacunar i desparasitar els conills si no surten a l'exterior?
La vacunació dels conills és molt important per prevenir el contagi de greus malalties que es transmeten a través de picades d’insectes (com mosquits, mosques, àcars o puces), o bé per aliments contaminats. Encara que el nostre conill visqui sempre dins de casa i no tingui accés a l’exterior, també està exposat a la picada d’insectes. També es transmet per contacte amb animals infectats o els seus fluids (orina, femta). A més, els humans podem ser transmissors de virus si hem estat amb objectes contaminats, a la nostra roba o sabates, i els portem a casa.
Què és la mixomatosi i la febre hemorràgica?
La mixomatosi és una malaltia vírica, sistèmica i generalment mortal. El període d‟incubació sol ser d’un a tres dies. La majoria dels conills que s’infecten amb aquest virus solen morir en un termini de dues setmanes. La febre vírica hemorràgica (FVH) és una malaltia altament contagiosa causada per un calicivirus. És una malaltia que causa una mort molt ràpida, de vegades sense l’aparició de símptomes detectables.